Kooste Ruuti-toiminnasta vuonna 2017!

Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö toteutti paljon erilaista Ruuti-toimintaa vuonna 2017.

Nyt kun katsomme taaksepäin vuotta, on meillä ollut paljon erilaisia tapahtumia ja muuta toimintaa. Vuoden aikana on mm. järjestetty LaajikaFest, jossa esiintymässä olivat Trap Hits, Dilemma ja Diandra. Cosplay-tapahtuma järjestettiin Meriharjussa, jossa päästiin nauttimaan upeista puitteista ja erilaisista työpajoista.

Reaktorissa keräsimme Ruuti-tiedonkeruuseen vastauksia, jonka lisäksi kyselyä täytettiin ahkerasti Östersundomissa Sakarinmäen yläkoulussa sekä Laajasalon yläkoulussa. Vastaukset antoivat meille paljon tietoa siitä miten nuoret ajattelivat ympäristöasioista ja mihin he haluaisivat osallistua. Nuorilta syntyi kevään ja syksyn aikana mahtavia ideoita Ruuti-työpajoissa ja neuvottelukunnassa. RuutiExpossa järjestimme “Tehdään hyvää – miten toteuttaa kampanja hyvän asian puolesta?  ”työpajan.

 

Rubu-karhu näyttää mallia keväältä 2016

 

Nuoret ovat myös järjestäneet kahvilatoimintaa omalla asuinalueellaan. Eko-kahvila onkin alkautunut muotutua Laajasalossa ja nuoret ovat innokaasti keksineet vegaanisia ruokia testiin. Kesällä Vartiosaaren kesäkahvilaa pitivät pystyssä työllistetyt nuoret. Laajasalolaiset nuoret tekivät myös aloitteen rehtorille koulussa kierrätyksen puolesta.

Nuoret olivat mukana myös järjestämässä lanit Laajasalon nuorisotalolla ja Östersundomissa on puolestaan järjestetty kirpputori. On tehty aloitteita, nuorten vaikuttajaryhmä kokoontui ja vei Ruuti-aloitekanavaan mm. aloitteen levähdyspaikasta Laajasalon ostarille ja toisessa aloittessa pyydettiin rullakiekkokenttää Laajasaloon. Östersundomissa Ruuti-asioita on pyöritellyt oppilaskunnan hallitus.

 

Kuvia Ruuti-toiminnasta keväältä ja syksyltä

Laajasalon nuorisotalolle on tulossa myös pehmoinen leffahuone viimeistään loppuvuodesta tai heti alkuvuodesta, tavarat on jo tilattu. Kouluilla järjestettiin tietysti myös Ydinryhmän äänestykset ja Ruuti-Gaalassa jännitettiin miten rahat jakautuisivat alueille.

Meiltä äänestykseen lähti kolme asiaa: Eko-kahvilatoiminta, purjehdusleiri Hankoon sekä Laajasalon katufestarit. Saimme rahaa eko-kahvilatoimintaan yhdessä Itäisen osaston kanssa sekä Laajsalon katufestareihin. Purjehdusleiriin ei Ruuti-rahaa tullut, mutta se yritetään järjestää joka tapauksessa, sillä Bengtsårin leirisaari joka kuuluu yksikköömme, täyttää 70 vuotta ensi vuonna!

Suuri kiitos kuuluu nuorille, joita ilman emme olisi saaneet kaikkea tätä aikaan! Kiitos ja jatketaan samaan malliin! <3

Lue lisää Ruuti-toiminnasta:

Ruuti-gaalan jälkeinen juhlakakku!