Väriä pintaan-paikallisin voimin!

 

Laajasalon nuorisotalolla on käynnistynyt graffitimaalaus-kokeilu. Vaikka Helsingin katukuvassa näkee paljon graffiteja ja muraaleja, ovat sisämaalauspaikat vähissä. Nykyiset tilamme Koulutanhua 2b:ssä tullaan purkamaan kun muutamme uusiin tiloihin ostoskeskukseen loppuvuodesta. Niinpä sovimme katutaidetoimiston Antti Salmisen kanssa, että osan sisätiloistamme saa maalata. Kokeilusta otti vastuun kaksi paikallista graffititaiteilijaa ja he järjestivät ryhmän laajasalolaisia maalareita koristamaan tilojamme. Kokeilu on suunniteltu koko vuoden mittaiseksi kokonaisuudeksi. Talviaikana maalataan sisätiloja ja kevään koittaessa rakennuksen ulkoseinät. Kokonaisuudessaan  mukana ovat Helsingin kaupungin kulttuurin- ja vapaa-ajan toimiala: nuoriso- ja kirjastopalvelut, kaupunkiympäristön toimiala, Laajasalon taitelijaseura sekä paikalliset vapaat taiteilijat.

Viikonloppuna maalattiin ulko-ovet sekä skeittisali. Seuraavaksi vuorossa ovat aulatila sekä peilisali. Mielenkiintoista nähdä, minkälaiseksi talomme muuntautuukaan! Maalauksiin voi tulla tutustumaan paikan päälle tilojemme aukioloaikoina.