Tekonurmikenttä-aloite edistyy!

 

Sakarinmäen peruskoulun oppilaat ovat jouseamman vuoden ajan toivoneet tekonurmikenttää Östersundomiin. Pihalla on entuudestaan useampi hiekkapohjainen kenttä, mutta tekonurmipohja toisi paremmat puitteet monipuoliselle harrastustoiminnalle. Oppilaat tekivät noin kuukausi sitten Ruuti-aloitekavan kautta aloitteen, joka on nyt nytkähtänyt eteenpäin.

Liikuntavirastosta kävi tänään kaksi edustajaa katsomassa paikanpäällä kenttää, johon oppilaat toivovat tekonurmea. Aloitetta oli esittelemässä koulun oppilaskunnan puheenjohtaja. Mukana olivat myös apulaisrehtori, oppilaskunnan vastuuopettaja sekä kaksi nuoriso-ohjaajaa. Kävi ilmi, että kenttä on periaatteessa mahdollista perustaa pohditulle alueelle. Vaihtoehtoja kentän paikalle on kaksi, joko isompi aidattu kenttä tai pienempi aitaamaton kenttä. Liikuntavirastolla on kuitenkin satakunta samanaikaista projektia ja hakemusta aina kerrallaan. Yksittäisen ehdotuksen onnistuminen ei siis ole läpihuutojuttu jo pelkästään kustannuksellisista syistä. Sovimme, että selvitämme lisää mahdollisia yhteistyökumppaneita projektille ja tarkennamme olisiko isompi vai pienempi kenttä toivottavampi nurmelle. Toivottavasti projekti etenee toivottuun suuntaan ja Östiksen oppilaat ja asukkaat saavat tekonurmikentän alueelle.