Tiesitkö että kasvisruokavalio on tehokkain tapa pienentää ympäristöjalanjälkeä?

Yle uutiset julkaisi eilen artikkelin, jonka mukaan liha ja maitotuotteiden hylkäämisellä on paljon suurempi vaikutus kun esimerkiksi lentomatkailulla. Näin kertoo Oxfordin yliopiston suurtutkimus.

“Maailman viljelyspinta-alaa voitaisiin vähentää yli 75 prosenttia, jos liha- ja maitotuotteiden kuluttaminen loppuisi. Ja ihmisille riittäisi silti ravintoa. Tällaisella muutoksella olisi merkittäviä ympäristövaikutuksia, sillä liiallinen maanviljely on yksi suurimmista uhista maailman eläinlajiston moninaisuudelle.”

Ja se on ihan okei, että kasvisruokavalio ei ole kaikille, mutta lihansyöntiä on mahdollista vähentää kenen tahansa pitämällä vaikka yksi kasvisruokapäivä viikossa. Jo tämä auttaa suuressa mittakaavassa. Voit myös testata erilaisilla laskureilla omaa hiilijalanjälkeäsi.

Tuntuuko vaikealta aloittaa kokkaus? Netistä löytyy läjäpäin hyviä reseptejä jonka lisäksi voi aina mennä syömään hyviksi todettuihin kasvisravintoloihin. Uusi hittijuttu taitaa olla buddha bowl, jossa osa jutusta on koota mahdollisimman esteettinen annos noin kymmenestä ainesosasta. Nimi sen jo kertoo, että traditio tulee buddhalaisilta munkeilta.

Lue lisää tutkimuksesta: https://yle.fi/uutiset/3-10236631

Niksipirkan hyvät reseptit:

Hyviä kasvisravintoloita Helsingissä:

Cafe Stoa Cultural Kitchen, Itäkeskus

Uskomattomia brunsseja ja erinomainen lounaspaikka. Ei kovin kallis ja aina iloinen henkilökunta. https://ravintolastoa.com/

Lie Mi, vietnamilaista ruokaa Töölössä

Makuhermoja hiveleviä mausteita tuliseenkin makuun. https://www.liemi.fi/

Fafa’s, ympäri Helsinkiä

Ei aikaa odotella, äkkiä jotain hyvää? Miten olisi halloum-pita? Tämä on paikkasi: http://fafas.fi/

Sandro, Kallio, Kamppi & Eira – myös Espoossa!

Lounas, brunssi tai illallinen – luonnollisia autenttisia makuja Marokosta!

Kokeile ja ihastu! 🙂