Ohjeita majoittujille

Perehdytys, käyttösopimus ja avaimet

Leirikeskuksen käytöstä tehdään omatoimisen käytön sopimus. Sen voi allekirjoittaa vain täysi-ikäinen ryhmän vastuuhenkilö, jonka on esitettävä henkilöllisyystodistuksensa. Samalla luovutetaan avain ja  perehdytetään tilan käytäntöihin. Sovi asiasta etukäteen henkilökunnan kanssa, joka on paikalla varmimmin maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9-16. Talolta löytyy myös perehdytysvihkonen, josta käytännöt ovat vielä myöhemmin luettavissa. Avaimen palautus ohjeistetaan perehdytyskierroksella.

Verkkoyhteys

Leirikeskuksessa toimii StadiNet, MunStadi tai Helsingin kaupungin wlan, mutta internet ei alueella ole kovin nopea.

Savuttomuus

Leirikeskuksen sisätilat sekä talon piha-alueet ovat savuttomia ja päihteettömiä alueita, joissa noudatetaan savuttoman Helsingin periaatetta.

Ekologisuus

Nuorisopalveluiden toimipaikoissa toteutetaan kestävää elämäntapaa, tämä tarkoittaa sitä, että toimitaan mahdollisimman ekologisesti. Energiaa ja vettä käytetään säästäen ja jätteet lajitellaan huolellisesti. Kukin käyttäjä huolehtii itse lajitellut jätteensä roskakatokseen asti ja laittaa seuraavaa käyttäjää varten uudet roskapussit sisäroskiksiin.

Östersundomin pihalla on viljelylaareja, joiden satoa voi halutessaan hyödyntää.

Tiloista huolehtiminen

Tiloissa toimitaan omatoimiperiaatteella, eli ne tulee jättää yhtä siisteiksi kuin ne olivat tullessa. Keittiön, hellan, astioiden ja vuoteiden siisteyteen on syytä kiinnittää erityistä huomiota.  Seuraava ryhmä saattaa tulla heti teidän jälkeenne. Loppusiivoukseen ja tavaroiden paikoilleen laittamiseen onkin syytä varata riittävästi aikaa jo leiri- tai kurssiohjelmaa suunniteltaessa. Mikäli jotain rikkoutuu käyttönne aikana, on siitä ilmoitettava talolla olevaan palautevihkoon.

Muut palvelut