Össen seikkailurata

Seikkailurata sijaitsee leirikeskuksen lähellä sijaitsevassa metsikössä. Löydät sen, kun lähdet kävelemään pihalta talon edestä oikealle. Koripallotelineeseen on kiinnitetty kyltti, jossa lukee ”Seikkailukasvatus”.

 

Jatka vähän matkaa kyltin osoittamaan suuntaan ja pian näet puihin sidottuja vaijereita sekä köysistä roikkuvia narunpätkiä. Kyseessä on matala kiipeilyrata, jossa on kuusi erilaista tehtävää. Kaikista niistä on tarkoitus selviytyä ryhmän avulla. Nämä ovat siis yhteistoiminnallisia tehtäviä, eikä sooloilu ole tarkoituksenmukaista.

 

Radalla on tarkoitus kehittää ryhmätyötaitoja. Ideaali ryhmäkoko on 2-5 hlö, mutta isommallakin porukalla seikkaileminen onnistuu!

 

Tehtävät:

 

1. Tukilla tasapainoilu

Tukki löytyy maasta ensimmäisen vaijeritehtävän vierestä (läheltä vaijerin kiristyskohtaa). Se on siis ihan tavallinen kaatunut puu, jota ei ole siirretty mihinkään. Porukka jaetaan kahtia ja he lähtevät yksi kerrallaan kävelemään tukkia pitkin toisiaan kohti. Tarkoituksena on saada kaikki joukkueiden jäsenet vaihtamaan paikkaa keskenään. Kukaan ei saa pudota tukilta – jos näin käy, on aloitettava alusta.

 

2. Vaijerin suuntainen apunaru

Ensimmäinen vaijeritehtävä suoritetaan käyttämällä hyödyksi vaijerin suuntaista apunarua. Vaijeri on kestävä, joten sen päällä voi kävellä kerrallaan niin moni kuin siihen vain mahtuu. Ohjeena kaikissa tehtävissä voidaan pitää sitä, että jos yksikin ryhmästä putoaa, kaikkien on aloitettava alusta.

 

3. Heiluva tukki

Seuraavaksi kaikkien pitää päästä eteenpäin heiluvaa tukkia pitkin kävellen. Apuna voi käyttää sivussa olevaa narua sekä puuta, jonka ohi matka kulkee. Ryhmäläisten kannattaa auttaa toisiaan niin paljon kuin he vain pystyvät!

 

4. Apunaru poikittain

Tässä tehtävässä tarvitaan kaverin apua. Kaikkien on päästävä vaijeria pitkin seuraavan puun luo. Tällä kertaa apunaru on poikittain vaijeriin nähden, joten ryhmän jäsenten on keksittävä miten he voivat tukea toisiaan saadakseen kiinni narusta.

 

5. Roikkuvat apunarut

Vaijerin yläpuolella roikkuu naruja, joita apuna käyttäen olisi tarkoitus päästä seuraavan puun luo. Naruja joutuu luultavasti heittelemään toisille, ja joissakin kohdissa on laitettava hoksottimet hommiin, sillä jotkut naruista ovat hyvin lyhyitä.

 

6. Laskeutuva ja nouseva apunaru

Apunaru ensin laskeutuu vaijerin puoleenväliin ja sen jälkeen nousee taas loppua kohti. Kun vaijerilla kävelee, on siis keskikohtaan saavuttaessa kuljettava kyykyssä ja sitten taas noustava, jotta saa narusta tukea.

Kahdessa välissä on lisäksi pieni pätkä vapaata vaijeria. Keksitkö miten niistä pääsee yli niin ettei putoa? Kaverin avulla tietenkin! Kun itse pääsee seuraavan puun kohdalle, voi jäädä siihen tukemaan kaveria, jonka avulla pääsi itse eteenpäin.

Jännittäviä seikkailuhetkiä – muista turvallisuus!